MARS V STRELCU PRINAŠA OGNJENO ENERGIJO, ŽELJO PO ŠIRITVI IN OPTIMIZEM, 13.12.2021-24.1.2022

Mars, planet, ki ga v grški mitologiji srečamo kot boga vojne, tekmovalnosti, osvajanja,  borbenosti in športa, ima v astrologiji pomen aktivne življenske moči s katero dosežemo vse tisto, za kar se zavestno odločimo. Je planet, ki nakazuje princip osebne volje, samouveljavljanja in osredotočenosti. Predstavlja našo notranjo moč, ki podpira obstoj lastnega ega in predstavlja moško energijo, pristop k spolnosti in erotiki, kot tudi h kreativni življenjski energiji. 

13.12.2021 je Mars prestopil iz znamenja posesivnega in skrivnostnega Škorpijona v znamenje optimističnega in širokopoteznega Strelca, kjer bo vse do 24.1.2022.  Mars v Strelcu nam prinaša optimistično energijo in željo po širitvi na vseh področjih življenja. Kadar se Mars pomika po znamenju ognjenega,  širokopoteznega Strelca, se tudi mi želimo premakniti dlje in višje, tako v svojem znanju kot tudi delovanju. Delovali bomo bolj idealistično, energično in entuziastično. Navduševali se bomo nad potovanji, učenjem novih veščin, spoznavanju novih ljudi in doživljanju novih avantur. Mars v Strelcu nas bo opogumil, da presežemo dosedanje omejitve, predstave, verovanja in se podamo v uresničevanje vseh priložnosti, ki se nam ponujajo. V tem obdobju bomo lažje razumeli druge, ne glede na razlike med nami. Želeli se bomo povezovati. 

Mars v Strelcu pa lahko na žalost prebudi tudi politične nemire, težave z avtoritetami in moralne izbruhe. Pazite se pretiranega precenjevanja lastnih zmožnosti, predvsem pri športnih aktivnostih, da se ne bi izčrpali in prazničnih dni preležali s poškodbami ali izčrpanostjo. Bodite previdni pri stikih s tujci ali naložbami v tujini. 

Ker bo tudi vaš libido v tem času precej prebujen, vas ne bodo zanimale konvencionalne zveze in lahko se boste podali v raziskovanje in posteljne avanture, zato poskrbite da boste primerno zasščiteni in varni. Če ste v zvezi, boste partnerja videli v bolj optimistični luči, dovoljevali pa boste tudi več osebne svobode. Mogoče ga presenetite s kakšno vročo, nepričakovano zabavo, na kateri se bo kar iskrilo.

Vsekakor bo Mars v Strelcu prinesel več ognjene energije, stimulirane z avanturizmom in inciativo, kar je za zadnji mesec v letu in prihajajoče praznike odlična popotnica!