LUNA IN SATURN

LUNA IN SATURN, VEČNA IGRA ČUSTEV

Ljudje, ki so na prvi pogled hladni, distancirani in brez volje…to so ljudje z dinamičnim  aspektom Saturna in Lune. Pogosto so emotivna  brezkončna jama. Neizmerno si želijo občutiti druge ljudi, vendar pa nikoli ne bodo dali vedeti, kaj si želijo. Vse dokler ne boste z njimi v globljem odnosu. Ne zaupajo ljudem, ne zaupajo svetu, pričakujejo razočaranje. Ti ljudje so pesimisti s temačnim razmišljanjem, nihajo v razpoloženju ali hitro padejo v depresijo. Takšna je manifestacija tega aspekta.

Pogosto se počutijo, kot da ne spadajo v čas, v katerem živijo. Da ne spadajo v družino, iz katere izhajajo. Od njih se lahko pričakuje prevelika resnost ali odgovornost že v zgodnjem otroštvu, zato izgubijo otroško radost in pravo otroštvo.

Pogosto jim primanjkuje samozavesti, vendar pa na prvi pogled nikoli ne bi rekli, da se borijo z milijon kompleksi vsak dan znova. Delujejo močni, resni in samozavestni, vendar pa je to le Saturnova fasada. Pod oklepom se skriva velik strah in ogromna nesigurnost.

To so ljudje, ki so bili v otroštvu zapuščeni, nezaželjeni, ali pa jih je okolica dušila. To so tisti otroci, ki jih starši zapustijo ob kantah za smeti, ali pa jih socialna služba prerazporedi v rejniško družino zaradi zanemarjanja.

V aspektu Saturna in Lune ne gre pogosto za slab odnos z materjo. Največkrat sploh ne gre za to. Gre za slabše odnose z očetom ali pa celo z drugimi sorodniki. Ljudje s tem aspektom so lahko tudi težje spočeti ali pa so se rojeni v neizmerno  revščino.

Komplicirane ljubezenske veze so samo filter za utišanje notranjega krika. Izhod niso komplicirani odnosi, kjer bodo še naprej zanemarjeni, mučeni in fizično ali psihično zlorabljeni. Takšne odnose ti ljudje privlačijo. Izhod iz situacije je stabilnost. Če oseba nima stabilnosti v življenju, se jo mora naučiti. Vendar pa…kako se jo bo naučila, če ima ob sebi enako nestabilno osebo? Takrat nosi in rešuje svoje in tuje strahove in se z njimi bori. In kar naenkrat imamo potencirano bolečino. Pišite, rišite, slikajte, fotografirajte…potrebujejo nekaj, kar bo pregnalo depresijo in jim pokazalo, da so v njih tudi pozitivna čustva, da so sposobni videti tudi lepote življenja!

To niso hladni ljudje brez čustev. Oni samo potrebujejo več časa da vzljubijo, zaupajo in občutijo varnost. Strah pred čustveno bližino je prevelik; neizmerno si želijo z nekom deliti svoje občutke, vendar pa je zid, ki so ga gradili leta, enostavno previsok. Zato ni lahko prodreti do duše človeka, pridobiti njegovo zaupanje in se skupaj boriti z njihovimi depresijami.

Tisti, ki se tega aspekta zavedajo in pravočasno poiščejo pomoč, lahko pritegnejo v svoje življenje osebo, ki je dovolj močna in potrpežljiva, da ji pokaže mavrico in sonce. Tisti, ki mislijo, da pomoči ne potrebujejo, bodo v življenje pritegnili sebi podobne…izbor je vedno naš. Ni potrebno izbrati samo Lune (čustev) ali Saturna (hlad), vedno lahko izkoristite najboljše od obeh in najboljše od sebe. Vse to imamo v sebi, samo izbrati moramo.

Zberite na kup svoje strahove, nesigurnosti, občutke manjvrednosti in jih kratek čas držite v roki. Ali se zavedate, kako močni ste? Vi ste moč!