MAJSKI POPOLNI LUNIN MRK, 26.5.2021

Mrki 2021

Mrki so oblika polne lune (Lunin mrk) ali prazne lune (Sončev mrk). Lunin mrk pomeni, da sta Sonce in Luna točno nasproti v nasprotnih znamenjih, vmes pa se v navidezni liniji znajde Zemlja, ki meče senco na Luno. Ko se Luna nahaja med Zemljo in Soncem in ga zato prekrije, govorimo o Sončevem mrku, prazni Luni ali mlaju.

V času okoli dneva mrka so dogodki bolj napeti in stresni. Ljudje smo polni čustev in prehitrih reakcij. Če se le da, nove dejavnosti, težje naloge, odpiranje podjetja, sklepanje novih projektov, prestavite na dan ali dva po mrku, ali  se dogovorite teden pred mrkom. Hitro se lahko zgodi, da navedeno »pogoltne« mrk. Počakajte da Sonce in Luna ponovno vzpostavita ustaljeni ritem.

 26.5.2021 ob 13:13 Slovenija

Polna luna v obliki popolnega Luninega mrka bo v Sloveniji nastopila na 5 stopinji znamenja Strelca. Konkretneje na področju 4/10 hiše. 4 hiša predstavlja področje doma ali naše nepremičnine, lahko predstavlja naše prednike, naše korenine, lahko govori o selitvi.  Luna v Strelcu, ki je gibljivo, ognjeno znamenje, nas bo »rinila« k s premembam. 10 hiša pa pokriva našo poslovno pot, kariero kako nastopimo navzven. Sprememba, ki jo bo prinesla ta polna luna v obliki mrka, bo zaznamovala in vnašala spremembe vsaj 3-6 mesecev. Mrk bo nastopil v kvadratu z Jupitrom, kar nam lahko na začrtano  in pripravljeno pot pripelje kakšen dodaten izziv. Lahko nas povzdigne in pelje proti cilju, lahko pa »pomaga« pri širjenju navzdol. Jupiter se nahaja v znamenju rib, kjer širi zaupanje in pravičnost.  Najbolj bo vplival na znamenji strelec in dvojčka. Za ti dve znamenji bo to leto pomembno in prelomno.  Delno bo vplival tudi na ostali dve gibljivi znamenji in sicer na device in ribe.