NOTRANJA UREDITEV DOMA, KI ODGOVARJA ZVEZDAM

Kako urediti dom v skladu z vašim astrološkim znamenjem?

Navdih za notranjo ureditev vašega doma lahko poiščete tudi v vašem astrološkem znamenju.

OVEN

Strast, pogum in odločnost so glavne karakteristike ljudi, rojenih v znamenju Ovna. Ko se Ovni v nekaj zaženejo, jih je nemogoče ustaviti, saj so to ljudje, ki imajo veliko življenjske energije. Zato je za Ovne pomembno, da vsak kotiček svojega domovanja, opremijo tako, da bodo čas, ki ga  preživijo doma, lahko maksimalno produktivno in aktivno izkoristili. Seveda brez rdečih dodatkov ne bo šlo, saj je barva, ki jo povezujemo z ognjenimi Ovni vročekrvna rdeča.

BIK

Biki so znani po svoji trmasti naravi, praktičnosti, pa tudi zanesljivosti. Zato potrebujejo vso udobnost, ki si jo lahko privoščijo. Za njih priporočamo velik dnevni prostor, z velikimi fotelji in sofami, udobnimi vzglavniki iz najboljših materialov, ter z veliko rastlinami, ki jim bodo nudile občutek estetike in vrta v udobju doma. Vse to naj bo v zemeljskih, nevtralnih tonih, ki jih pomirjajo.

DVOJČKA

Morda so ljudje v znamenju Dvojčka ene bolj zahtevnih strank, saj so usmerjeni v dve strani istočasno. Gibljivi Dvojčki si lahko hitro premislijo, zato je težje najti tisto, kar jim bo všeč v vsakem razpoloženju. Zato je ideja, da si Dvojčki opremijo dom bolj eklektično, in sicer v združevanju na prvi vtis nezdružljivih elementov, stilov in materialov. Udobno, močnih barv , kot tudi moderno in retro na istem mestu. Mešanica vseh stilov, ki so Dvojčku všeč, bo zagotovo zmagovalna kombinacija.

RAK

Raki imajo radi umetnost in hobije, s katerimi se lahko ukvarjajo v udobju svojega doma. Še posebej radi pa v svojem domu gostijo prijatelje in širšo družino. Njihov cilj je, da se pri njih vsi vedno počutijo prijetno in umirjeno, zato je tudi oprema njihovega doma namenjena občutku domačnosti in udobja. Raki se najbolje počutijo v velikem domu, ki  ga najraje opremijo z veliko prostrano kuhinjo, kjer lahko cela družina skupaj kuha in se druži v prijetnih poletnih večerih s prijatelji.

LEV

Poleg ogromne življenjske energije in dramatičnosti, Leve odlikuje tudi ponos. Uživajo v luksuzu in ugajanju sebi, radi imajo pa tudi ekstravagantne stvari. Zato je oprema njihovega doma zelo impresivna, lahko bi rekli kraljeva, s polno bogatih detajlov, ki jih z veseljem in ponosno poudarijo pred gosti. To so na primer posebne umetnine na stenah, ali vredne umetniške skulpture na policah. Za Leve je najbolj pomembno pozorno izbrati vse detajle, da bo njihov dom odseval njihov občutek za luksuz in tisto nekaj »posebnega« in  kraljevega.

DEVICA

Device najraje živijo po nekem ustaljenem principu, kjer se držijo rutine, ki jim ugaja, zato se v notranjem oblikovanju to kaže predvsem pri maksimalni organiziranosti prostorov. Učinkovitost je za ljudi, rojene v znamenju Device, še posebej pomembna, zato mora imeti njihov dom dovolj prostora za primerno shranjevanje in skladiščenje, kjer je vsaka malenkost na svojem mestu. To zadeva veliko polic, predalov, in omar, kjer je vse zloženo po sistemu barv ali vrste oblačil.

TEHTNICA

Poleg tega, da ljudje, rojeni v znamenju Tehtnice, potrebujejo partnerja, se držijo načela, da je kakovost pomembnješa od količine. Tehtnice predvsem spoštujejo ravnovesje in simetrijo, kar pomeni, da tudi pri urejanju prostora in doma najbolj cenijo dober in tradicionalen razpored pohištva, ter barve, ki se ujemajo in  prilagajajo  celostni podobi doma. Tehtnice nerade pretirano eksperimentirajo, zato se držijo barv in stila, ki jih pomirjajo in jim dajejo občutek ravnovesja.

ŠKORPIJON

Škorpijon je najbolj strastno in intenzivno znamenje zodiaka, zato so ljudje, rojeni v znamenju Škropijona, najbolj odločni in iznajdljivi pri vsemu česar se lotijo. Njihovi domovi so predvsem opremljeni v temnih in temačnih, skrivnostnih, pa tudi strastnih tonih, ki odsevajo intenzivnost Škorpijonovih čustev. Nemalokrat bodo stene pobarvane v močno vijoličasto, pohištvo pa bo spominjalo na moški, uniformiran izgled, kjer vse spominja na urejenost a hkrati globoko intenzivnost sveta, v katerem živimo. V takšnem domu vas bo strasten Škorpijon/ka zapeljeval v soju sveč, ki bodo v temnačnih prostorih nudila svetlobo, ki vas bo popeljala v najbolj nore in strastne noči.

STRELEC

Kot največji ekstroverti in optimisti zodiaka, ki naravnost obožujejo avanture, ljudje rojeni v znamenju Strelca, najpogosteje menjajo razpored in opremo svojega doma. Takoj, ko jim postane dolgčas, bodo pripravljeni svoje domovanje popolnoma zamenjati ali na novo opremiti. Zato za Strelce priporočamo nevtralen interijer, v katerega z lahkoto dodajo nove detajle ali nove spominke s svojega zadnjega potovanja.

KOZOROG

Odgovorni in disciplinirani Kozorogi so naklonjeni tradicionalnim vrednotam, redu in praktičnosti, kar se izraža tudi v njihovem domu. Za ljudi, rojene v Kozorogu, je uspeh, da si lahko privoščijo dom, kjer ima vsak član družine svoj prostor, v katerem opravlja svoje vsakodnevne obveznosti, po drugi strani,pa jim je pomembno, da so še vedno vsi pod isto streho. Prav zavzeto izberejo vsak detajl, od polic do knjig, pa vse do zadnje svetilke, vse v stilu, ki izraža njihov profesionalni uspeh, eleganco in finančno neodvisnost ki lepša atmosfero doma.

VODNAR

Ljudje rojeni v znamenju Vodnarja, so že pri izbiri oblačil zelo pogumni, popolnoma neodvisni in po svojem okusu,  brez razmišljanja, kako jih bo doživela okolica. Isto velja za opremljanje doma in ljudje v znamenju Vodnarja, se bodo največkrat kar sami odločili urediti svoj dom, brez posveta arhitekta, saj verjamejo v lastno neodvisnost in inovativnost. V njihovem domu bo najnovejša tehnična oprema, največji in najboljši televzior ali računalnik, pa tudi kakšen kos, ki je pred svojim časom, saj Vodnar prepozna ekstravaganco, ki bo kmalu prevzela tudi vse ostale. To je prijateljsko znamenje, ki bo svoj dom brez pomisleka prepustilo druženju s prijatelji ali organiziral techno zabavo v dnevni sobi.

RIBI

Kot vodno znamenje se Ribe povezujejo s fluidnostjo in spremembami, ter izjemno izraženo umetniško in kreativno osebnostjo. Rade sanjarijo in velikokrat potrebujejo drugo osebo, da jih vrne v stvarnost. Zato Ribam odgovarjajo nežni, romantični interierji, ki jih vsakodnevno navdihujejo, vendar nikar ne pričakujte, da bo Riba podlegla pospravljanju in urejenosti. Najbolje se znajdejo v manjšem neredu in nič jih ne moti, če prostor ni organiziran do potankosti.. Za ljudi rojene v Ribah je idealen dom nekje ob obali, ki je zračen in prostoren, v vseh odtenkih morskih barv, saj poživlja njihovega duha in kreativnost.

signature

Deliti

Nada Avtor- Nada
Naročite se, da ne boste zamudili objave
Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom, če želite prejemati novice in posodobitve!