RETROGRADNI SATURN od 23.5. do 10.10.2021

Enkrat na leto se planet, ki predstavlja princip časa, pravičnosti, strukture, discipline in resnosti obrne retrogradno. V tem času dobimo priložnost, da se ozremo nazaj in reflektiramo pretekle mesece našega življenja. V 2021 se bo Saturn pomikal retrogradno od 23.5. do 10.10. v znamenju naprednega, družabnega in družbeno zavestnega Vodnarja, kjer je tudi njegov dom, kar pomeni, da se tukaj dobro počuti. Ker Saturn predstavlja princip življenjskih lekcij, nas bo to poletje pretresal občutek strogih očetovih vibracij in pregleda kaj smo naredili oziroma kaj nismo. Prišel je čas soočenja z omejitvami in s tem, kar vas “drži nazaj” oziroma vam ne dovoli, da bi prevzeli odgovornost in vajeti svojega življenja v svoje roke. Zato bodo poletni meseci v nas vzbudili reflekcijo tega, kje v življenju smo v tem trenutku in kje želimo biti. Retrogradni Saturn nam pri tem lahko pomaga z osvetlitvijo teh majhnih korakov, ki nas bodo v drugi polovici leta (ko se ponovno obrne direktno) peljali na pot sprememb in discipline, da bi dosegli zastavljene cilje. Energija tega tranzita nas bo spodbudila v premagovanju strahu in prevzemanju odgovornosti, da bi se preobrazili v boljšo verzijo sebe in se naučili lekcije.

Retrogradni Saturn v kvadratu z Uranom bo v nas vzbudil notranjega upornika, ponovno bomo zastavili in prevetrili svoje obveznosti, ter se pripravili na pot prevzemanja odgovornosti za svoje življenje. Planeti nas bodo pritiskali v spremembe ali v odnosih ali na delovnem mestu, prevetritev ciljev, prijateljstev oziroma tistega dela življenja, kjer se vam zdi da vas omejujejo. V teh mesecih bomo uspeli pusititi preteklost za seboj. Vendar to ni čas, ko boste uvajali spremembe, ampak jih raje načrtovali, se pripravljali, saj tudi če boste želeli pomik naprej, vam bo retrogradni Saturn dajal občutek, da ste omejeni oziroma, da vas neka sila ovira, omejuje. Vendar ne izgubite potrpljenja, raje se diciplinirajte in pripravite dober načrt.

14.6.2021  bo na nebu T-kvadrat med Luno v Levu, retro Saturnom v Vodnarju in Uranom v Biku. Energija, ki bi lahko prinesla nenadne spremembe ali pretrese, nepričakovane stroške ali udarce za naš ego in vzbudila v nas več občutljivosti kot ponavadi. Sledi opozicija med Marsom v Levu in Saturnom v Vodnarju, 30.6., ko si boste prizadevali prevzeti odgovornost in se spustili v več akcije. 6.7., lahko pride do prevelike kontrole v nekaterih razmerjih in več kritičnosti, oziroma drame, saj bo retrogradni Satrun v opoziciji z Venero v Levu. Nato sledi opozicija s Soncem in Merkurjem v konjukciji v Levu. V tem času se izognite prehitevanju v komunikaciji, prometu, kot tudi kakršnimkoli lažem, saj jih ne boste uspeli prikriti. Vendar naj vas ne skrbi, da je vse povezano z retrogradnim Saturnom slabo. 22.8. bo retro Saturn naredil veliki trigon na nebu z Venero v Tehtnici in severnim luninim sečiščem v Dvojčkih. To bo odličen dan za romantična razmerja in načrtovanje skupne prihodnosti.

Do trenutka, ko se Saturn ponovno obrne direktno, in sicer 10.10.2021 je čas, da se sprijaznite s trenutnimi omejitvami, ter se prilagodite spremenjenim pogojem. To ni čas namenjen upiranju spremembam ali pretiranim reakcijam. Ker je Saturn planet časa, od nas zahteva potrpežljivost, discipliniranost in organiziranost. Naj bo vaš fokus usmerjen k prepoznavanju le teh in  načrtovanju sprememb, da boste pripravljeni na delovanje, ko bo čas za le te.