RETROGRADNOST MERKURJA V LETU 2021

Merkur je planet, ki govori o naši potrebi po sporazumevanju, komunikaciji in gibanju. Govori o tem kako dobri retoriki smo, bomo uspešno speljali govor ali pa ne. Kako dobri smo ob uporabi pripomočkov: računalniki, telefoni, spletni mediji. Merkur povezujemo tudi s pisateljstvom in novinarstvom. Povezujemo ga s prevoznimi sredstvi, prometom in s potmi, ki so nam namenjene. Merkur je zavetnik trgovin in trgovcev.

Merkur ima dnevni dom v pozitivnem, moškem znamenju dvojčki in nočni dom v negativni, ženski devici.

Ob času retrogradnosti, kar se zgodi običajno trikrat letno za približno tri tedne, se gotovo pojavi več blokad in zastojev, tako v komunikaciji kot v transportu. Pojavi se več komunikacijskih šumov, sporazumevanje ne steče najbolje, ljudje se večkrat zmotimo in napačno razumemo.

Prihaja do nepričakovanih zamud. Dogovori sklenjeni v tem času, večkrat ne obrodijo sadov ali pa nas presenetijo nesporazumi. Ravno iz tega razloga v tem času ni pametno sklepati novih pogodb, saj se lahko izkaže, da so pomanjkljive in za nas neugodne. Ob obračanju Merkurja nazaj, je v prometu lahko več zastojev in nesreč. Tudi dobava blaga je lahko zamudna ali celo odpovedana. Nakupi v tem času, se lahko izkažejo za napačne, blago se lahko kvari ali ima skrite napake.

Retrogradnost Merkurja je ugodna za razmišljanje o preteklosti morda za nadaljevanje akcije, ki smo jo nekoč že začeli, pa se je ustavila; zdaj je čas, da jo dokončamo.…ali in da se z njo pomirimo. Vzeti si je potrebno čas za meditacijo, da objamemo notranjega otroka v sebi. Tudi svoje delovno okolico lahko v tem času učinkovito pospravimo in očistimo. Čas je primeren za obnovitev stikov, ki so zamrli in poznanstev s prijatelji iz preteklosti. To je dober čas za pripravo inventur v trgovskih podjetjih in pregled revizije v poslovnih subjektih.

Merkur je v letu 2021 retrograden

  1. januar-21. februar
  2. maj-21. junij
  3. september-19. oktober
  4. maj-22. junij

Merkur se 31. maja obrača v retrogradno gibanje v znamenju dvojčka. Vpliv bodo najbolj čutili tisti, pri katerih je Merkur osebni planet. To pomeni, da imate več osebnih planetov skupaj (Sonce, Merkur, Venera) v znamenju dvojčka ali device. Lahko je ascendent ali vladar ascendenta v znamenju dvojčkov ali device. V tem času bo potrebne več previdnosti pri sklepanju novih dogovorov. Stvari se lahko iztečejo drugače, kot pričakujemo.

 

Zato nas marsikaj lahko preseneti. Pričakujmo nepričakovano. Tudi s prevoznimi sredstvi bomo potrebovali več potrpežljivosti in časa. Luna v tednu, ko se Merkur obrača, to je 31. maja, že upada in se nahaja v znamenju vodnarja, kar nas bo vodilo v prijetna družabna srečanja. Stvari se hitro lahko obrnejo, zato previdnost vseeno ne bo odveč. 3. junija Venera vstopi v znamenje raka, kar nas bo povezalo z družino, zato izkoristimo prihajajočo teden za obisk naših najbližjih. Merkur svojo pot v direktno gibanje nadaljuje 22. junija. Takrat tudi že nastopi čas poletja, ko bomo že pripravljeni stopiti na pot spremembe.