ZNAMENJE KOZOROG PRAZNUJE od 22.12 do 20.1.

Zemeljsko znamenje,  ki je kardinalno  in traja v času najbolj močne zime: Kozorog; je tudi najbolj vztrajno znamenje, ki pleza kot žival, ki jo predstavlja, počasi in vztrajno skozi skale in hlad proti samemu vrhu gore. Njegov vladar Saturn je planet omejitev, discipline, časa, trdega dela in strukture. Saturn, vladar Kozoroga, je planet, ki zahteva brezkompromisno izpolnjevanje dolžnosti in sprejemanje odgovornosti za vsa svoja dejanja.

Zato je Kozorog znamenje, za katerega je značilna discipliniranost, resnost, ambicioznost, podjetnost in močna usmerjenost k cilju. Kozorog je deseto znamenje v zoidaku, ki je  znamenje nasprotij, saj so ljudje rojeni v tem znamenju nagnjeni k veliki delavnosti in ambicioznosti ter možnostmi za uspeh, vendar jih po drugi strani niso sposobni videti in zato lahko postanejo črnogledi ter ne izkoristijo  svojega priorjenega potenciala. Ljudje, rojeni v znamenju Kozoroga, se radi držijo pravil, saj imajo velik čut za odgovornost in samoobvladovanje, so organizirani, premišljeni in konstruktivni. Ti ljudje imajo velika pričakovanja tako zase kot za druge ljudi, zato lahko dajejo okolici občutek, da so preveč preračunljivi in da jih vodi samo razum in logika.  Velikokrat jim primanjkuje samozavesti, dokler ne dosežejo željenega uspeha.

Pripadniki poudarjenega znamenja Kozorog so ljudje, ki neprestano razmišljajo o svoji prihodnosti in so pripravljeni na vse vrste izzivov in ovir, saj za njih ni meja. Ker so zelo tradicionalni, jih zanima le to, kar je povezano z visokim družbenim statusom in zato so pripravljeni trdo garati, da dosežejo zastavljene cilje,  Pomembni se počutijo, kadar so družbeno koristni , uspešni, in prepoznavni. Tiste, ki so boljši od njih spoštujejo, vendar si prizadevajo postati še boljši od njih. Pri tem spretno uporabljajo vladarja Saturna, saj se zavedajo, da je za vse pomemben čas in da bodo z vztrajnostjo in potrpežljivostjo priplezali do svojega cilja.

Ena izmed dobrih lastnosti Kozorogov je tudi njihov nenavaden smisel za humor, ki ponavadi izbruhne prav takrat, ko bi to najmanj pričakovali.

Po naravi so Kozorogi bolj hladni in nedostopni, saj so precej usmerjeni v lastne ambicije in družbeni uspeh in manj v zasebno življenje, lastno srečo in zadovoljstvo. Vendar,  ko se Kozorog ustali v ljubezenskem ali prijateljskem razmerju, je to znamenje zelo ljubeče in zvesto, vedno pripravljeno upoštevati želje nasprotne strani.  Dobro je imeti vsaj enega Kozoroga v svojem življenju, saj je to človek, ki bo prinesel  trdnost in stabilnost, in bo nekdo na katerega se lahko vedno zaneseš in od katerega prejemaš zanesljivo mnenje in pravi nasvet.

Za izris natalne karte in kako na vas vpliva znamenje Kozoroga, kliknite na 

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE