VSE NAJBOLJŠE TEHTNICE, 23.9.-22.10

TEHTNICA je sedmo, kardinalno astrološko znamenje v zodiakalnem krogu, in ljudje rojeni med 23.septembrom in 22.oktobrom imajo svoje sonce v Tehtnici. To je edino znamenje, ki ga ne predstavlja žival ali človek, ampak simbol tehtnice, ki kaže na potrebo po uravnoteženosti, združevanju nasprotij, pravičnosti in enakosti.  Tehtnica je kombinacija zraka, moške polarnosti in kardinalne kvalitete, kar predstavlja izrazito pobudništvo, usmerjeno motivacijo, dinamično energijo,  ki rada začenja znova in vodi. Tehtnicam vlada planet Venera, boginja ljubezni, zato so ljudje s soncem, kot tudi luno ali večino drugih planetov v Tehtnici, usmerjeni k partnerstvu, odnosom, usklajevanju, povezovanju in razumevanju. To so šarmantni ljudje, ki so ponavadi tudi prijetnega videza, zato se jim zaradi očarljivosti drugi težko uprejo. Cenijo lepoto in imajo dober občutek za umetnost in glasbo ter izpiljen okus za vse lepe stvari.

Ker so Tehtnice rojeni diplomati, nagnjeni k dopolnjevanju z drugimi, so usmerjeni k pomirjanju nasprotij in dogovarjanju; to so odlični pravniki, sogovorniki, humanitarci in voditelji. Imajo premišljena stališča in so ponavadi  nepristranski in razsodni ljudje.  Ne marajo krutosti in vulgarnosti, so hitro užaljeni in velikokrat popuščajo v lastno škodo za mir v odnosih.  Ker težko prenesejo kritiko, se ljudem pogosto zdijo vzvišeni.

Tehtnice so odlični prijatelji, partnerji in ljubimci, saj so zaljubljeni v idealistično ljubezen in verjamejo v pravo, iskreno ljubezen. Nenehno iščejo romanco, neradi se prepirajo, radi ustvarjajo dobro vzdušje, so zapravljivi in imajo radi vse, kar je povezano z lepoto. Zato Tehtnice stremijo k razkošnemu življenju.  Popoln partner za Tehtnico je tisti, ki je srčen, ljubeznjiv, urejen, zvest, iskren, izviren in nagnjen k uživanju in sprejemanju kompromisov.

Tokratni oktober bo za rojene v znamenju Tehtnice poudaril vprašanja odnosov, saj se Merkur po znamenju Tehtnice premika retrogradno vse do 18.10. V tem obdobju boste srečevali stare znance,  ljudi, ki jih niste videli že nekaj časa,  se udeleževali kulturnih prireditev in z veseljem nakupovali. Obiskali boste koncerte ali umetniške razstave in uživali v praznovanju. Želeli si boste graditi dobre odnose, da bi dosegli pravičen dogovor in rešili morebitne stare nesporazume. Vaš vladar Venera se 7.10. premakne iz strastnega in posesivnega Škorpijona v prisrčnega in pustolovskega Strelca, vi pa se boste s tem osvobodili močnih strasti in ljubosumja ter se predali uživanju.

Užijte vaš mesec in se prepustite harmoniji in lepim trenutkom! Vse najboljše!